0754 636 747 Lu-Vi 10-12 / 13-17

Despre sisteme de alarma

Sistemul de alarma (sistem de detectie si semnalizare a efractiei) este poate cea mai intalnita componenta a unui sistem de securitate electronica.
Toata lumea a facut cunostinta cu "goarna" care te trezeste in miez de noapte si a vazut la vecini "ochiul" plasat in coltul unei camere.

Sisteme alarma - detector

O parte dintre noi au un sistem de alarma acasa, la firma sau la magazin si s-au obisnuit sa-si tasteze cu rigurozitate codul personal.
Dar cati si-au pus intrebarea daca sistemul respectiv de alarma mai functioneaza la parametrii normali? Cati dintre noi fac un test periodic (absolut necesar) al sistemului de alarma? Foarte putini.

Hai sa vorbim putin si despre realizarea practica a unui astfel de sistem de alarma care ar trebui sa raspunda promt in caz de pericol.
De cate ori nu am vazut sisteme de alarma realizate in "fuga calului" (ba chiar in bataie de joc) de "meseriasi" care fac "un ciubuc" in timpul liber.

Cabluri atarnand pe pereti precum plantele agatatoare, detectori pozitionati aiurea (sau cazuti intr-o pozitie "nefireasca"), zone neacoperite (vulnerabile), sirene de interior pe post de sirena de exterior, centrale instalate in zone temporizate (intrare) etc, trasee de cabluri "vitale" neprotejate (nici prin banalul pat de cablu).

Sisteme alarma - centrala

Un sistem de alarma prost conceput/realizat este ca o "frectie la un picior de lemn". Daca in multe din locurile unde se intalnesc astfel de "podoabe" tehnice nu s-a intamplat (inca) nimic, este si pentru ca (poate) infractorul "mioritic" este specialist in rezolvarea problemelor mecanice si mai putin in cele electronice. Dar vremurile se mai schimba.

Un sistem de alarma realizat corect (de exemplu pentru o locuinta) ar trebui sa respecte cateva principii de baza:

  • amplasarea detectorilor in toate incaperile cu acces la/dinspre exterior
  • cablurile protejate prin ingropare sau montate aparent prin pat de cablu
  • utilizarea sabotajului la fiecare element din sistem (detectoei, sirene, centrale) si conectarea acestora pe zone separate (DEOL-prietenii stiu de ce)
  • montarea a doua sirene: exterior si interior (fiecare fiind back-upul celeilalte)
  • instalarea centralei intr-o zona izolata si "protejata" de o zona instanta
  • timpi de temporizare la intrare nu mai mari de 15 sec.

Sisteme alarma - tastatura

La sistemele de alarma wireless (radio) principiile raman aceleasi chiar daca realizarea practica este mult usurata.

In momentul in care analizati mai multe oferte nu va uitati doar la pretul final ci si la echipamentele care compun sistemul, garantia, timpul de interventie in caz de defect,
tarife postgarantie, posibilitatea de upgrade a sistemului.
Sunt importante si unele "accesorii" ale sistemului de alarma care de obicei "se pierd in ceata":

  • butoanele de panica fixe (telecomenzi) utile mai ales celor care sunt monitorizati de o firma specializata de interventie rapida
  • posibilitatea extinderii sistemului de alarma cu facilitati de control acces (centrale de alarma din categoria superioara)
  • detectorii de incendiu (fum, temperatura, gradient de temperatura), detectorii de gaz, detectorii de inundatie sunt de cele mai multe ori uitati

Sisteme alarma - sirena avertizare efractie

Putem concluziona ca un sistem de alarma (numit in limbajul de specialitate sistem antiefracte, sistem detectie efractie, sistem avertizare la efractie, sistem semnalizare efractie) este o necesitate si nu un moft.

Atentie insa cu cine il realizati!

Sisteme alarma cablate Paradox

Sisteme alarma cablate - vezi ofertele

Transport inclus
prin Fan Courier pentru facturi >1000 lei

Reducere 5%
pentru facturi peste 2.000 lei

Prezentari video
pentru echipamente de securitate

Suport tehnic
pentru echipamentele comercializate

 
Acest magazin utilizeaza cookie-uri pentru a va imbunatati experienta pe site-ul nostru.
Detalii