Solutii tehnice inovatoare pentru reducerea alarmelor false
Detectie digitala a miscarii
100% detectie digitala a miscarii (patent PARADOX)
Detectorii de miscare sunt compusi din senzori de miscare PIR (Passive IntraRed, Pyroelectric sensor etc), partea electronica de procesare a semnalului si partea de iesire pe releu (in cazul detectorilor conventionali, cei mai intalniti). In cazul detectorilor de miscare wireless se adauga si alimentarea locala de la baterii alcaline sau acumulatori.
Procesul de analiza digitala a semnalului se bazeaza pe procesarea si conversia software completa a detectiei de miscare in semnal digital. Acest proces implica conversia, amplificarea si procesarea semnalelor de nivel scazut, date de senzorii de miscare, in spectrul digital, fara nici un circuit analogic.
Intregul semnal generat de senzori este analizat fara a introduce saturatii sau zgomote (semnale perturbatoare) ceea ce mareste gradul de precizie, fiabilitate si imunitate la alarmele false.
Detectie conventionala "digitala" a miscarii (intalnita la alti producatori)
Aceasta forma de analiza "digitala" a semnalelor generate de senzorii de miscare se bazeaza pe amplificarea semnalelor prontr-un circuit analogic, amplificarea ducand la pierdere de semnal util prin saturatia semnalului. Prin urmare metoda nu aduce nici un avantaj fata de detectorii analogici clasici.
Scut digital
Scutul digital este un algoritm software ce cuprinde 3 parti:
1. Procesorul de semnal numeric DSP (Digital Signal Processing) - procesor in timp real
Procesorul DSP este raspunzator pentru amplificarea si filtrarea in timp real a semnalului generat de senzor. Spre deosebire de filtrarea analogica, filtrarea digitala este precisa, nu este afectata de nivelul de temperatura, nu prezinta distorsiuni de faza si nu necesita componente hardware suplimentare. Rezultatul prelucrarii digitale este un semnal curat si corect cu un rapoert semnal/zgomot maxim.
2. Analiza miscarii
Miscarea genereaza o secventa unica de semnale. Pentru fiecare semnal, scutul masoara si calculeaza parametrii semnalului (amplitudine, durata, niveluri maxime si minime, polaritate, variatii in timp, forma) in timp real si stocheaza aceste informatii in memorie. Fiecare semnal este comparat cu un senal de referinta dintr-o baza de date . Daca semnalul analizat nu intruneste criteriile necesare de miscare este respins imediat.
3. Protectie RFI/EMI (Radio Frequency Interference/Electromagnetic Interference)
Scutul recunoaste perturbatiile de tip RFI/EMI si le separa de semnalele utile date de miscare, fara a compromite acuratetea detectiei la miscare.
Procesarea semnalului tip Auto Puls (patent PARADOX)
APSP (Auto Pulse Signal Processing) masoara energia de la fiecare semnal detectat stocandu-l in memorie. Pentru a fi generata o alarma, memoria trebuie sa atinga un nivel minim necesar. Astfel, in prezenta unor semnale de nivel mare, unde riscul de alarme false este foarte mic, detectorul genereaza imediat o alarma (detectorul functioneaza in acest caz ca un detector fara numarator de pulsuri). In cazul semnalelor de nivel scazut, ce prezinta un inalt risca de alarme false, detectorul va comuta automat in modul numarator de pulsuri, rezultatul fiind o excelenta protectie la alarme false. Rata numaratorului de pulsuri depinde de nivelul de energie a semnaluljui si poate fi mult mai mare in cazul semnalelor RFI.
Compensarea automata cu temperatura (ATC)
ATC (Automatic Temperature Compensation) ajusteaza automat sensibilitatea detectorului in functie de diferenta dintre temperatura camerei si cea a individului prezent. Acest lucru ajuta la mentinerea unui nivel corect de detectie la miscare, fara pierderi in suprafata de detectie si fara scaderea nivelului de rejectie la alarme false. Pentru temperaturi ale mediului gazada (camera) apropiate de temperatura persoanei prezente, sensibilitatea detectoruli creste (vezi grafic).
Senzori cu geometrie tip Interlock (patent PARADOX)
ISG (Interlock Sensor Geometry) se bazeaza pe o diagrama intretesuta (model intretesut) ce asigura o acoperire mai buna la distante mari (fata de senzorii conventionali). Detectorii conventionali cu element quad pierd din eficienta la distante mari deoarece corpul uman nu poate traversa 2 raze ale senzorului in acelasi timp.
Procesare tip Dual Edge
Procesarea tip Dual Edge se refera la analiza independenta a semnalului de intrare si a celui de iesire, astfel incat, pentru generarea unei alarme trebuie ca fiecare semnal in parte sa atinga un anumit nivel. Prin aceasta analiza duala este crescuta in mod substantial imunitatea la alarme false. Procesarea de tip Single Edge (prezenta la majoritatea detectorilor de miscare pasivi in IR - PIR) insumeaza semnalele de intrare si iesire iar cand un un anumit nivel de energie este atins, este generat semnalul de alarma.
Detectie duala in opozitie (DOD)
DOD (Dual OpposedDetection) compara polaritatea semnalelor de intrare si iesire. Numai semnalele date de detectia de miscare vor genera semnale de polaritate opusa ce vor fi analizate de software. Orice alt semnal de interferenta va genera semnale cu aceeasi polaritate ce vor fi respinse de analiza software. In concluzie DOD permite o rejectie foarte buna a perturbatiilor de tip RFI/EMI.
Detectori Paradox cablati
Detectori cablati Paradox - toata gama
Detectori Paradox radio
Detectori radio Paradox - toata gama
Sisteme de alarma cu detectori Paradox
- Sisteme alarma Paradox - cablate
- Sisteme alarma Paradox - wireless