Tel. 0754636747 Lu-Vi 10-17 Toate Categoriile

PowerG - implementarea in sisteme de alarma wireless/hibride DSC Pro & Neo, QOLSYS IQ Panel & IQ Hub

Tehnologia wireless PowerG - scurta introducere

Tehnologia PowerG a fost introdusa de Visonic, producator israelian de echipamente de securitate, membru al familiei JCI (Johnson Controls), familie care mai include pe partea de detectie si alarmare la efractie producatorii DSC, Qolsys si Bentel Security; aceasta reprezenta cea mai performanta tehnologie wireless utilizata in echipamentele de securitate, caracteristicile tehnice fiind de cel mai inalt nivel.

Tehnologia wireless PowerG este implementata in seriile de noi de echipamente de la DSC (seriile Neo, Pro si WP), Qolsys (IQ Panel 2+, IQ Panel 4 si IQ4 Hub).

Tehnologia PowerG la centrale alarma dsc, bentel si visonic

PowerG - caracteristici principale, avantaje

1. Distante mari acoperite wireless - 1500-2000m in conditii ideale (fara obstacole, perturbatii RF minime, conditii atmosferice date), distantele din practica depind de numarul de obstacole si natura lor (ex. numar pereti, componenta beton/caramida, armati sau nu, zgomot RF etc), acoperirea wireless fiind oricum cu mult mai mare decat la alte tehnologii prezente pe piata, fara a utiliza module suplimentare.

In cazul in care totusi se doreste o suprafata acoperita superioara, se pot instala maxim 4 repetoare de semnal intr-un sistem PowerG.

tehnologia powerg pentru centrale alarma wireless

2. Comunicatie bidirectionala - fiecare periferic wireless transmite catre centrala toate starile prin care poate trece, de exemplu un detector de miscare va transmite catre centrala starea de alarma, mascare detector (pentru detectorii anti-masking), defect (baterie descarcata), sabotaj (deschidere capac si smulgere din perete), bruiere RF (jamming), temperatura sau nivelul de iluminare (pentru detectorii de miscare cu senzori suplimentari incorporati), imagini video (pentru detectorii cu camera video incorporata).

3. Comunicatie wireless optimizata - in cazul sistemelor cu repetoare incluse fiecare element wireless (ex. detectori, sirene, telecomenzi) isi optimizeaza comunicatia cu centrala, utilizand calea directa de comunicatie cu centrala fie utilizand un traseu indirect de comunicatie utiliand un repetor de semnal; asta insemnand ca daca o cale principala de comunicatie cu centrala este blocata/afectata din anumite motive (ex. modificarea unor elemente din structura cladirii, aparitia unor perturbatori RF), comunicatia se va stabili pe o cale secundara, prin intermediul repetorului de semnal, optimizandu-se prin aceasta metoda si redurearea consumului de energie din baterii (putere de emisie mai mica), crescand in acest mod si viata bateriilor.

4. Frecventa de lucru 868MHz - frecventa recomandata pentru aplicatii de securitate (sisteme de alarma) de ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) prin reglementarea tehnica RO-IR 07.

5. Criptare AES 128bit - posibilitate extrem de redusa de a sparge cheia de criptare.

criptare centrale alarma wireless powerG

6. Comunicatie wireless cu salt de frecventa - posibilitate de bruiere (jamming) foarte redusa: frecventa de comunicatie se modifica de 64ori/secunda; practic daca exista un posibil element perturbator al comunicatiei (neintentionat gen motor, bobine/transformatoare de forta etc sau intentionat gen echipament dedicat pentru bruiajul unor benzi de frecventa) si pachetele de date nu s-au transmis intre echipamentul wireless PowerG (ex. detector) si centrala de alarma atunci pachetul se retransmite pe o alta frecventa pana la realizarea si confirmarea comunicatiei corecte intre centrala si detector.

In plus, legat de jamming, centrala/modulul de extensie cu transceiver PowerG (DSC Pro/Neo, Qolsys IQPanel sau Visonic PowerMaster) poate fi programata, conform normelor europene, sa semnalizeze starea de bruiaj la un semnal de durata minim 30sec intr-un interval de 60sec; semnalizarea se poate face local (sirene, PGM-uri) sau remote (semnal catre un dispecerat de monitorizare, aplicatia mobila a proprietarului etc).

7. Durata mare de viata pentru bateriile dispozitibelor wireless PowerG (baterii recomandate de producator)

  • pana la 8 ani pentru sirene wireless interior/exterior, contacte magnetice, telecomenzi
  • pana la 7 ani pentru o parte dintre detectorii PIR
  • pana la 5 ani pentru detectorii de siguranta (ex, gaz), contacte magnetice in miniatura, detectori PIR+MW
  • 1-3 ani pentru detectorii de monoxid de carbon, detectori PIR de exterior, detectori PIR cu camera video

Aplicatii mobile pentru centrale alarma powerG

8. Detectorii au tamper dublu - primul semnalizeaza deschiderea neautorizata a capacului iar cel de-al doilea smulgerea detectorului din perete; respectand normativele europene, centrala se poate programa astfel incat sa detecteze/anunte lipsa unui detector (indepartat din sistem), testarea comunicatiei cu perifericele wireless facandu-se la 1 sau 2 ore (in perioada in care sistemul este dezarmat), in stare armata centrala detectand instantaneu lipsa unui detector din sistem (desi in cazul unei instalari corecte acest lucru nu ar trebui sa fie posibil).

9. Gama completa de periferice wireless PowerG

  • detectori de miscare - de interior/exterior, combinati (PIR+temperatura, PIR+camera video), dubla tehnologie (PIR+MW), detectie volumetrica sau perdea, standard sau anti-masking, detectori de tavan cu acoperire 360grd
  • contacte magnetice - de interior sau exterior, format standard sau miniatura, cu intrare de senzor cablat auxiliar
  • detectori de securitate speciali - geam spart, soc/vibratie
  • detectori de siguranta - detector de fum, gaz metan, temperatura si inundatie
  • sirene - de interior si exterior
  • butoane panica, telecomenzi - cu functii multiple
  • tastaturi wireless, module de extensie wireless, repetoare de semnal

detectori pentru centrale alarma wireless powerG

10. Aplicatie mobila pentru programarea centralei - parametrii perifericelor wireless PowerG pot fi programati si de la distanta prin intermediul aplicatiei mobile Alarm Install (pentru centralele hibride DSC Pro si Neo programarea remote se poate face si cu softul DLS5), evident centrala fiind dotata cu comunicator Ethernet sau 3G (comunicatie mobila); in acest fel programarea/depanarea (inclusiv testarea zonei de acoperire pentru detectorii de miscare) este mult usurata, instalatorul nefiind obligat sa se deplaseze in locatie pentru toate operatiile de servisare.

Aplicatii mobile pentru centrale alarma wireless si cablate DSC si VISONIC

10. Certificare europeana EN50131 Grad 2 securitate - gradul maxim pentru sistemele de alarmare la efractie wireless

Sisteme wireless/hibride DSC, Qolsys - recomandari utilizare

Avand in vedere distantele mari acoperite de perifericele wireless PowerG, numarul maxim de zone/partitii si gradul de certificare, urmatoarele recomandari pot fi avute in vedere:

- DSC seria Pro - sisteme wireless sau hibride de dimensiuni mari, cu pana la 248 zone (maxim 128 zone wireless) si 8 partitii si Grad 2 securitate (Grad 3 securitate numai pentru sistemele cablate): obiective industriale si comerciale de dimensiuni medii-mari, institutii culturale etc.

sisteme alarma dsc pro

- DSC seria Neo - sisteme wireless sau hibride de dimensiuni medii, cu pana la 128 zone si 8 partitii si Grad 2 securitate: spatii comerciale si industriale de dimensiuni medii, resedinte de lux etc

sisteme alarma wireless dsc neo powerg

- Qolsys IQ Panel 4, IQ Panel 2+ si IQ4 Hub- sisteme wireless/hibride combinate cu aplicatii smart home (automatizari Z-Wave, Bluetooth etc)

- DSC seria WP - sisteme full wireles de dimensiuni mici-medii: resedinte, magazine, sedii de firme etc

sisteme alarma wireless visonic powermaster powerg

Echipamente wireless PowerG - gama de preturi

Urmatoarele preturi orientative pot fi luate in calcul atunci cand hotarati ca echipamentele Johnson Controls/Tyco Security (DSC, Qolsys, Visonic, Bentel) sunt potrivite pentru asigurarea securitatii bunurilor dumneavoastra:

  • detector PIR de interior standard - 240-260lei
  • detector PIR de interior, optica cu oglinzi, anti-pet - 380-400lei
  • detector PIR+MW de interior dubla tehnologie - 470-500lei
  • detector PIR de tavan, detectie 360grd - 420-580lei
  • detector PIR de exterior, detectie perdea - 680lei
  • detector PIR cu camera video - 700-720lei
  • contacte magnetice - 150-200lei
  • detectori de siguranta (fum, gaz, inundatie) - 300-550lei
  • centrale wireless DSC WP sau Visonic PowerMaster (modul Ethernet inclus) - 1200-1300lei
  • centrale DSC Neo  (cu tastatura LCD) - 600-1000LEI
  • centrale DSC Pro - configuatii la cerere
  • centrale Qolsys IQ Panel 2+, IQ Panel 4 si IQ Hub - la cerere

Bine de stiut!

  • perifericele in tehnologie PowerG (detectori, sirene, telecomenzi etc) produse de Visonic nu se pot inrola pe centrale DSC si invers
  • comunicatia wireless utilizata in sistemele de securitate (in cazul nostru PowerG pe frecventa 868MHz) nu este daunatoare sanatatii umane, studiile aratand ca nivelul de expunere la radiatie electromagnetica este redus; astfel, standardele internationale impun valori de siguranta mai mici de 0.57mW/cm2 (densitate de putere) pentru banda de 900MHz, prin comparatie pentru un sistem wireless in tehnologie PowerG cu 100 detectori valoarea este la nivel de 0.000001 mW/cm2

Prezentari video legate de echipamente DSC Neo si Pro, Qolsys IQ Panel 4 si IQ4 Hub

  PowerG - The power of wires, without the wires

  QOLSYS IQ Panel 4 - prezentare

  QOLSYS IQ Panel 2 - prezentare

  DSC PRO/NEO - prezentare tastatura touch-screen

  DSC PRO/NEO - prezentare tastatura wireless

  DSC PRO/NEO - prezentare aplicatie Connect Alarm

  DSC PRO - prezentare

 

Transport inclus prin Fan Courier
pentru facturi >1000 lei

 

Prezentari video
pentru echipamente de securitate

 

Suport tehnic
la echipamentele comercializate